Edge tennis academy Nacka

IDROTTSGYMNASIET NACKA

IDROTTSSKOLAN NACKA

Hello world

FÖR DIG SOM VILL KOMBINERA SKOLA & TENNIS


Hösten 2022 startar vi samarbete med Idrottsgymnasiet Nacka och Idrottsskolan Nacka där vi erbjuder kvalitativ tennisträning som en del i utbildningen. Upplägget liknar NIU gymnasium med kombinerad tennis och skola. Tanken är samtidigt att få en flexibilitet och utrymme att kunna resa på tävlingar och träningsläger med likasinnade för att utvecklas så mycket som möjligt. 

OM SAMARBETET


Vårt samarbete med NIS och NIG spelar en betydande roll för vår möjlighet att utbilda individen - både på och utanför banan. I våra ögon är en ”seriös” idrottare även noggrann med sina studier. För att bli duktig i tennis krävs god planering. Ska du klara av skolan och samtidigt göra en bra träning behöver du lägga en plan - det i sig är en bra grund för framtiden. 


Vi i Edge föredrar kvalitet framför kvantitet. En långsiktig process med tydliga mål och bra träningsdisciplin leder ofta till snabbt resultat utan överdos av timmar på banan. Genom vårt samarbete får du möjlighet att spela tennis på dagtid, vilket leder till fler lediga kvällar i veckan - vare sig du vill ägna mer tid åt studier, gå på bio eller träna på egen hand.


Att integrera skolarbete med idrott är framtiden. Samarbetet blir en naturlig del i vår strävan att kombinera bra utbildning med tennis på schemat. Tillsammans hoppas vi kunna ge fler chansen till vidare satsning även efter gymnasiet!

KRITERIER

IDROTTSSKOLAN NACKA

(ÅK 7-9)


Vi vill att du som söker till oss ska prioritera tennis på den sportsliga sidan. Du tävlar året om eller har bestämt dig för att göra så. Du spelar RM, SM-race tävlingar etc. 

IDROTTSGYMNASIET NACKA (ÅK 1-3)


Du som söker har tennis som vald elitidrott. Du tävlar nationellt på högre nivå både på junior- och seniorsidan, SM-race och Sommar/Vinter-tour spelas.

UPPLÄGG

Tennisträning 2 ggr/vecka


Vi tränar 2 förmiddagar/vecka i Saltsjö-Duvnäs TK.

Vi ansvarar för allt


Edge Tennis Academy ansvarar för utformning och genomförande av träningen. Gärna i samarbete med din huvudtränare.

Du får kurspoäng


För dig som går på Idrottsgymnasiet Nacka och tennisprofilen motsvarar kurserna 200-300 poäng.

FÖR VEM?


Du som söker har ett tydligt mål med din tennis, där vi helst ser att du även tävlar och vill fortsätta utvecklas. Kanske vill du ha mer speltid och träningstimmar än vad din nuvarande klubb kan erbjuda. Edge ansvarar för all träning, men har du egen huvudtränare redan håller vi gärna en dialog för att du ska få den hjälp du behöver.